HomeDiensten
Engineering en installatieconcepten

Engineering en installatieconcepten

Eén van de belangrijkste elementen in een duurzame, gezonde en circulaire gebouwde omgeving zijn de gebouwgebonden installaties. Het kloppende hart van een gebouw dat zorgt voor comfort en op een duurzame en verantwoorde wijze functioneert. Als geen ander heeft COVID-19 het belang laten zien van goedwerkende installatie om een comfortabel en gezond binnenklimaat te garanderen. Adamasgroep heeft zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van duurzame gebouwgebonden installaties.

Vooruitdenken

Engineering is vooruitdenken. Op het gebied van elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties kan Adamasgroep uw organisatie ondersteunen op verschillende vlakken. Er is veel mogelijk op het gebied van installaties en dat kan uw keuze complex maken. Adamasgroep kan u hiermee helpen en iets toevoegen aan elke fase van een ontwikkeling. Onze dienstverlening strekt van de eerste fases van strategische definities tot aan het beheer van een gebouw. We kunnen u ondersteunen met het opstellen van een technische omschrijving of het opstellen van een installatieontwerp op basis van uw wensen. Bovendien kunnen we ook uw lopende projecten analyseren en monitoren om de gewenste kwaliteit te waarborgen en in de gebruiksfase onderhoud te optimaliseren. Onze ervaring kan ingezet worden bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Wist u dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn als u bewuste keuzes maakt voor uw gebouwgebonden installaties? Deze mogelijkheden nemen we altijd mee in onze advisering. Op deze manier wordt uw duurzame keuze ook financieel aantrekkelijk.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit vindt u misschien ook interessant ..

Adamasgroep begeleidt u bij het verkrijgen van een erkend duurzaamheidskeurmerk op basis van de (inter)nationaal erkende certificeringsschema’s: WELL Building Standard, LEED, BREEAM en/of DNGB. Naast de gehele begeleiding bij certificering voor nieuwbouwprojecten, bestaand vastgoed en gebiedsontwikkeling, kan Adamasgroep de hiervoor benodigde berekeningen en studies uitvoeren. Denk hierbij aan lichtberekeningen, MPG- en BENG-berekeningen, het opstellen van een materialenpaspoort en verschillende haalbaarheidsstudies.
Met commissioning worden de kwaliteit en prestaties van uw gebouwgebonden installaties en bouwkundige schil geborgd. Dit gebeurd van de ontwerpfase tot en met de ingebruikname, maar ook het beheer ervan. Elk besluit kan verstrekkende gevolgen hebben. Adamasgroep vindt het belangrijk dat de gewenste kwaliteit en prestaties meetbaar zijn. De begeleiding van Adamasgroep levert onder andere vermindering in bouwtijd op en lagere onderhouds- en exploitatiekosten.
Behoefte aan proactieve project- of procesbeheersing door iemand met ervaring en inhoudelijke kennis op een voor u relevant domein? Adamasgroep stelt vooraf duidelijke kwaliteitskaders met u vast om vervolgens uw project proactief te beheersen en succesvol af te ronden. Op deze manier neemt Adamasgroep uw zorgen uit handen, met behoud van de door u gewenste kwaliteit.

Samen bouwen aan een gezonde, duurzame en circulaire toekomst?