HomeDiensten
Commissioning

Commissioning

Commissioning is simpelgezegd het waarborgen van kwaliteit en prestaties is van de gebruikersinstallaties. Bij commissioning controleren we of de installatie voldoet aan de eisen die de opdrachtgever had in de ontwerpfase. De controles beperken zich meestal niet tot het moment van opleveren, maar worden tijdens het gehele realisatieproces en tot na ingebruikname van de installaties uitgevoerd. Wij begeleiden en ontzorgen onze opdrachtgevers gedurende het hele proces.

We richten ons daarbij op onder andere de HVAC-installaties, koel-vriesinstallaties, verlichtingsinstallaties voor binnen en buiten, sanitaire installaties en meet-en regeltechnische installaties. Adamasgroep neemt een onafhankelijke positie in richting de uitvoerende installatiepartijen. We hebben daarbij oog voor detail, maar verliezen het geheel niet uit het oog. Wij controleren de prestaties van de gebruikersinstallaties op het gebied van comfort, duurzaamheid en energiebesparing. Deze installaties hebben vaak rechtstreeks invloed op het welzijn en comfort van de gebruikers van een gebouw en de exploitatiekosten zoals onderhouds-,service- en energiekosten.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Adamasgroep zorgt ervoor dat uw eisen en wensen centraal blijven staan gedurende het gehele proces. We geven u advies op het gebied van installaties, zodat u op de hoogte bent van alle voor- en nadelen die horen bij een bepaalde keuze. Onze commissioning manager stelt kritische vragen en waakt er tijdens de bouw voor dat uw comfort niet wegbezuinigd wordt. Daarnaast kijkt hij naar de levensduur van de installatie, maar ook of de exploitatiekosten, zoals onderhoud, service en energieverbruik, niet veel hoger worden dan in eerste instantie bedacht.

Ook stuurt de commissioning manager zowel voor, tijdens als na de uitvoering van uw project de betrokken installatiepartijen aan. Zo weet u zeker dat u de maximale kwaliteitsprestaties krijgt vanuit het ontwerp van uw installaties. De kwaliteit van het installatiewerk wordt gewaarborgd, getoetst en vastgelegd volgens alle geldende standaarden hierover. Wanneer u de installaties krijgt opgeleverd, ontvangt u instructie en krijgt u alle documentatie in een begrijplijke opzet voor gebruik.

De voordelen van commissioning

  • Minimale restpunten bij oplevering van gebruiksgebonden systemen
  • Vermindering bouwtijd en faalkosten
  • Optimalisatie van de installatietechnische maatregelen
  • Lagere onderhouds- en exploitatiekosten
  • Voorbereid op de toekomstige wet- en regelgeving
  • Significante reductie van mogelijke ontevredenheid van gebruikers

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit vindt u misschien ook interessant ..

Adamasgroep begeleidt u bij het verkrijgen van een erkend duurzaamheidskeurmerk op basis van de (inter)nationaal erkende certificeringsschema’s: WELL Building Standard, LEED, BREEAM en/of DNGB. Naast de gehele begeleiding bij certificering voor nieuwbouwprojecten, bestaand vastgoed en gebiedsontwikkeling, kan Adamasgroep de hiervoor benodigde berekeningen en studies uitvoeren. Denk hierbij aan lichtberekeningen, MPG- en BENG-berekeningen, het opstellen van een materialenpaspoort en verschillende haalbaarheidsstudies.
Behoefte aan proactieve project- of procesbeheersing door iemand met ervaring en inhoudelijke kennis op een voor u relevant domein? Adamasgroep stelt vooraf duidelijke kwaliteitskaders met u vast om vervolgens uw project proactief te beheersen en succesvol af te ronden. Op deze manier neemt Adamasgroep uw zorgen uit handen, met behoud van de door u gewenste kwaliteit.
Adamasgroep heeft zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van duurzame gebouwgebonden elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. Samen vormen we een team van enthousiaste en gedreven vakmensen om het beste uit uw installaties te halen. Hiermee volbrengen we al uw wensen op het gebied van kwaliteit, gezondheid, capaciteit en (toekomstige) wetgeving. Zo bent u verzekerd van een uitstekend werkende installatie.

Samen bouwen aan een gezonde, duurzame en circulaire toekomst?